Welke mogelijkheden zijn er voor u als ondernemer om ervoor te zorgen dat uw restaurant tijdens de COVID-19 / corona-crisis gewoon open kan blijven?

Lees er meer over in ons blog

De Nederlandse overheid heeft maatregelen genomen om de uitbraak van het coronavirus te vertragen. Dit houdt in dat restaurants, bars en andere horecaondernemingen tot nader order geen gasten meer mogen ontvangen. Restauranteigenaren zullen inventief moeten zijn om hun klanten te kunnen blijven bedienen en de volgende 8 handvaten kunnen u helpen om uw restaurant tijdens de corona-crisis open te houden.

1) Bedien uw klanten met click-and-collect
Het RIVM staat toe dat restaurants een afhaalmogelijkheid aanbieden. Het is daarbij van belang om de duur van het contactmoment zo kort mogelijk te houden. Door een click-and-collect-service aan te bieden, kunt u helpen de interactie tussen personeel en klant te beperken. De klant kan vooraf bestellen en zijn bestelling vervolgens snel in uw restaurant komen afhalen. Overweeg om een click-and-collect-module in uw eigen website te integreren, zodat bij u bestellen nog gemakkelijker wordt.

2) Voeg maaltijdbezorging toe
Niet iedere klant is in de positie om zijn maaltijd bij uw restaurant te komen afhalen en daarom is het ook interessant om maaltijdbezorging aan te bieden. Als u nog geen online bestelsysteem voor uw restaurant of afhaalrestaurant hebt, is dit een goed moment om dit te introduceren. U bereikt hiermee meer klanten en geeft hen de mogelijkheid om in hun eigen veilige omgeving van uw lekkernijen te genieten. Bescherm uw bezorgers en klanten door contactloos bezorgen aan te bieden.

3) Maak gebruik van externe platforms
Online besteldiensten zoals Thuisbezorgd, Deliveroo en Uber Eats hebben een groot bereik. Veel klanten gebruiken deze platforms om hun maaltijden te bestellen. U kunt uw restaurant eenvoudig bij hen aanmelden en dan profiteert u gelijk van hun kant-en-klare infrastructuur. De meeste van deze bezorgdiensten hebben al een beleid voor ‘contactloos bezorgen’ geïmplementeerd.

4) Overweeg QR bestellen of een bestelzuil
Bij QR bestellen of een bestelzuil bestelt de klant in uw restaurant rechtstreeks via een scherm in plaats van bij uw personeel en dit draagt bij aan een veilige omgeving. Daarnaast zorgen deze bestelinstrumenten ervoor dat uw klant wordt aangemoedigd om contactloos te betalen en geeft u uw klant de mogelijkheid om met verschillende betaalmogelijkheden (betaalpas/creditcard/Apple Pay/Google Pay) te betalen.

5) Innoveer met Curbside Delivery
Een combinatie van afhalen en bezorgen is Curbside Delivery. Dit is een fantastische feature waarbij u klanten naar uw restaurant toekomen, maar bij aankomst in hun auto blijven wachten. Tijdens het bestellen heeft de klant aangeven in welke auto hij zal zitten (kleur, type, kenteken). Als de bestelling klaar is wordt hij door uw personeel naar de auto toe gebracht.

6) Bied cadeaubonnen aan
Het aanbieden van cadeaubonnen is een goede manier om uw restaurant als merk in de markt te zetten. Het is als het ware een visitekaartje. Op deze manier zorgt u automatisch voor nieuwe klanten en het geeft uw restaurant extra cashflow.

7) Communiceer via digitale tools
Gebruik alle beschikbare digitale tools om uw klanten te informeren. Denk hierbij aan een website, app, sociale media, pushmeldingen en sms-berichten. Op dit moment is het heel belangrijk om met uw klantenbestand in contact te staan, zodat ze weten wat ze van uw onderneming kunnen verwachten.

8) Zorg goed voor uw personeel en klanten
Dit is een uitzonderlijke situatie en het is belangrijk om een veilige omgeving voor uw personeel en klanten te creëren. Vermijd dat mensen deurklinken en/of andere oppervlakken moeten aanraken en zorg dat uw personeel en klanten de mogelijkheid hebben om de handen te desinfecteren of te wassen. Daarnaast kunt u door middel van vloermarkering de minimale afstand tussen klanten in de rij aangeven. Draag wegwerphandschoenen bij contante betalingen en probeer zoveel mogelijk contactloos betalen aan te moedigen.

Binnen 24 uur je eigen online restaurant

Jamezz is ready to serve

Neem contact met ons op en dan kijken we samen of een click-and-collect-module, maaltijdbezorging, QR bestellen of eventueel een bestelzuil iets voor uw onderneming is.

Ga naar pos.bijna.online/contact/jamezz-aanmelden/ en plan een demo met een van onze collega’s

...
beheerder
Share:

Recente berichten