Self-Order in de horeca: ‘Oplossing voor de 1,5 meter-economie’

De Self-Order QR-code is een techniek die steeds meer gebruik wordt. Met je smartphone scan je een QR-code en word je automatisch naar de desbetreffende website geleid. Lees hieronder meer over de oplossing voor de 1,5 meter-economie.

Op Gastvrij Rotterdam 2019 presenteerde POSsystems de Self-Order integratie tussen Lightspeed en Jamezz. De techniek waarbij gasten zelf bestellen en afrekenen was vernieuwend, maar riep ook vragen op. Zouden de gasten door deze technologieën geen persoonlijk aandacht gaan missen? Tijdens Horecava 2020 was er al meer vraag naar de mogelijkheden van Self-Order en met de komst van de 1,5 meter samenleving lijkt het zelfs de oplossing te worden.

Er is namelijk veel veranderd sinds Gastvrij Rotterdam en Horecava. Destijds waren de speerpunten een veranderend gastheerschap en het te kort aan horecapersoneel. Nu is de ouderwetse service aan tafel (voorlopig) van de baan en is digitaal bestellen en afrekenen absolute noodzaak.

Wat houdt Self-Order precies in?
Self-Order betekent in principe dat de gast zelf bestelt en afrekent. Jamezz biedt dit op vier manieren aan.

Jamezz Webshop geeft een restaurant de mogelijkheid om eenvoudig een bezorg- en/of afhaalservice op te zetten. De klant bestelt thuis en krijgt bericht wanneer hij zijn bestelling kan ophalen of wanneer deze wordt bezorgd.

Jamezz Self-Order Kiosk is een zuil in uw afhaalrestaurant waarop gasten zelf hun bestelling kunnen doen en kunnen afrekenen. Zij hoeven de bestelling dan alleen nog maar bij een loket af te halen.

Jamezz Self-Order Tablet is een tablet die u aan uw gasten geeft en waarmee ze aan hun tafel kunnen bestellen en afrekenen. Het is een digitale menukaart met veel interessante functies.

Jamezz QR Self-Order is de laatste mogelijkheid en de optie waar we in deze blog iets dieper op in zullen gaan.

QR Self-Order voor uw onderneming
De QR-code is een techniek die steeds meer gebruik wordt. Met je smartphone scan je een QR-code en word je automatisch naar de desbetreffende website geleid. Stelt u zich voor dat op elke tafel van uw restaurant een plaatje met een QR-code is bevestigd. Uw gast scant de QR-code op het plaatje en ziet direct de digitale menukaart van uw restaurant voor zich. Volledig in uw huisstijl en precies zoals u hem heeft opgemaakt. Het menu kan rustig worden doorgenomen en als de gast een keuze heeft gemaakt, kan er direct besteld worden. Uw gast zal nooit meer lang hoeven wachten tijdens de drukkere tijden en het ontlast uw personeel, waardoor zij meer tijd voor persoonlijke aandacht hebben. Als de gast graag wil afrekenen kan dit ook digitaal en is er zelfs de optie om een fooi te geven.

De techniek voor de huidige tijd
Social distancing is het woord van het moment. Voor horecaondernemingen gaat het heel belangrijk worden hoe ze hun zaak indelen en op welke manieren ze de veiligheid van hun gasten en hun personeel kunnen waarborgen. Met QR Self-Order vermindert u de contactmomenten tussen uw personeel en uw gasten, waardoor zij in een veiligere omgeving kunnen werken en genieten. Iedereen heeft tegenwoordig een smartphone en is gewend om online betalingen te doen, dus de drempel om er gebruik van te maken is er bijna niet meer.

Het creëren van een veilige omgeving is niet de enige reden om van QR Self-Order gebruik te gaan maken. De bediening van uw gasten zal snel verlopen en daardoor zijn gasten geneigd om vaker te bestellen. Daarnaast kan er altijd nog snel iets aan een bestelling toegevoegd worden. De Jamezz app kan ook suggesties aandragen, waardoor de gast een extra stimulans krijgt om meer te bestellen.

Dit zorgt niet alleen voor een positieve invloed op uw omzet, maar uw gasten zullen ook nog tevredener zijn. Zij hoeven nu minder lang te wachten en uw personeel heeft de tijd om meer persoonlijke aandacht aan uw gasten te geven. Daarnaast is het geen verplichting voor uw gast en blijft het ook mogelijk om bij uw personeel te bestellen.

De mogelijkheden van Jamezz nemen u als ondernemer ook veel werk uit handen. Zo vertaalt Jamezz automatische uw menukaart in verschillende talen en kunt u zo ook uw internationale gasten gemakkelijk bedienen. Verder kunt u informatie over allergenen en specifieke producten en wensen toevoegen. U krijgt gemakkelijk inzicht in uw verkopen, voert eenvoudig prijswijzigingen door en kan ook (tijdelijk) een gerecht van de menukaart halen of juist toevoegen. En doordat Jamezz naadloos met Lightspeed integreert, worden alle bestellingen door uw kassa verwerkt en blijft alles overzichtelijk.

Ervaring met QR Self-Order
Gert Boonen, mede-eigenaar van De Boterlap in Harderwijk, is afnemer bij Jamezz. “Bestellen met QR scheelt in personeelskosten, maar straks is het ook een goede oplossing voor de 1,5 meter-economie. Want daar gaan we wel naartoe.” Tijdens de lockdown ondertekenden hij en zijn zakelijk partner Omar Dahak ook de aankooppapieren voor hotel-restaurant Allure in Harderwijk. “Het telt acht hotelkamers waar gasten straks middels QR-codes eten en drinken voor op de kamer kunnen bestellen. Ook in het restaurant zelf, met 100 couverts binnen en 220 zitplaatsen buiten, wordt bestellen middels QR ingezet.” Boonen adviseert collega-ondernemers zich nu te verdiepen in het werken met QR-codes. “Nu heb je er de tijd voor.”

Jamezz voor ieder type horeca zaak
Voor Jamezz geldt dat afnemers een vast maandtarief betalen voor het werken met Self-Order. Jamezz kan voor elke horecagelegenheid een uitkomst bieden en kan volledig op uw huisstijl en wensen worden aangepast. In quickservice restaurants zien we een mix tussen Self-Order met een bestelkiosk en de QR Self-Order app. In restaurants verwachten wij steeds meer de Self-Order op tafel in te gaan zetten. Als zaak kunt u helemaal zelf bepalen wat het beste bij uw onderneming past. Zet u het alleen in voor de bestelling van dranken of voor alle bestellingen? Gebruikt u het alleen voor het terras of de strandstoelen of voor uw gehele zaak? U heeft zelf de volledige controle.

Wat nu?
De horeca heeft lang in onzekerheid geleefd, maar vandaag is er wat meer duidelijkheid gekomen over hoe nu verder. De restaurants mogen hoogstwaarschijnlijk vanaf 1 juni voor maximaal 30 gasten weer open en dat geldt ook voor de terrassen. Het is wel belangrijk dat uw zaak erop is ingericht om ook weer op een veilige manier open te kunnen gaan. Daarbij is het belangrijk dat er voldoende afstand mogelijk is en QR Self-Order is de ideale manier om de contactmomenten in uw restaurant aanzienlijk te verminderen.

Mocht u interesse hebben, dan kunt u contact met ons opnemen. Bij POSsystems kunnen we u adviseren hoe u Jamezz in combinatie met het Lightspeed kassasysteem het beste voor uw horecagelegenheid kunt inzetten.

...
beheerder
Share:

Recente berichten